Ви тут:
Суспільство Україна 

122 тисячі російських військових знаходяться за 200 км від кордонів України

122 тисячі російських військових знаходяться за 200 км від кордонів України

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що біля українського кордону на відстані 200 км знаходиться 122 тис. російських військових

Джерело: ЕспресоTV

“Те, що стосується безпосередньо кількості військ… Сьогодні те, що ми бачимо, це 122 тис. знаходиться на 200 км і 143 500 тис. військових Російської Федерації – на відстані 400 км в цьому радіусі від нашого кордону”, – сказав Данілов.

Секретар РНБО підкреслив, що ситуація біля кордонів України напружена постійно, і це триває ще з 2014 року, проте її контролює вище українське керівництво.

“Ми розуміємо, що там відбувається, і у разі загострення, – це не може відбутися миттєво, умовно кажучи, сьогодні на сьогодні, для цього треба готуватись, – все це ми відстежуємо”, – наголосив Данілов.

Він нагадав, що з 1 січня 2022 року набуває чинності закон “Про основи національного спротиву”. За словами Данілова, це дозволить посилити обороноздатність країни, адже з’являться додаткові сили для протистояння російській агресії.

“У нас додатково з’являються ресурси, і територіальна оборона, за необхідності, дасть обов’язково відсіч агресору. Зброю треба тримати змащеною. Бажано нею не користуватись, але за необхідності всі громадяни знають, що треба робити”, – пояснив він.

Перейти до вмісту