Ви тут:
Суспільство Україна 

12 грудня – День Сухопутних військ України

12 грудня – День Сухопутних військ України

День Сухопутних військ України щорічно відзначається 12 грудня. Офіційно свято встановлено указом президента 18 листопада 1997 року.

За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань Сухопутні війська відіграють вирішальну роль в обороноздатності країни як у мирний, так і воєнний час.

За чисельністю вони становлять майже половину Збройних Сил України, повідомляють Факти. 

До складу Сухопутних військ ЗСУ входять механізовані та танкові війська, ракетні війська та артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, війська протиповітряної оборони.

Територіально вони поділяються на Західне оперативне командування та Південне оперативне командування.

Воїнів Сухопутних військ привітав з професійним святом і Президент України Володимир Зеленський.

Шановні воїни Сухопутних військ! Дорогі ветерани!

Вітаю вас із професійним святом – Днем Сухопутних військ України.

Це свято мужніх та відданих своїй справі воїнів, які у складних умовах сучасної війни, вдень і вночі, у мороз і спеку, під ворожим вогнем і обстрілами здатні злагоджено вирішувати важкі завдання, забезпечуючи надійну оборону нашої держави, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

В усі часи української історії та доленосних для нашого народу випробувань воїни цього найчисельнішого і найпотужнішого виду національного війська завжди відігравали вирішальну роль на полі бою, доводячи своєю звитягою, стійкістю та умілими діями, що не існує сили, здатної здолати їх волю до перемоги.

І сьогодні, у день свого професійного свята, військовослужбовці Сухопутних військ продовжують стійко і впевнено утримувати займані бойові позиції та рубежі, даючи гідну відсіч російському агресору на Сході України.

Дякую військовослужбовцям та ветеранам Сухопутних військ Збройних Сил України за самовіддане виконання службового обов’язку, відвагу, героїзм та вагомий внесок у загальну справу оборони України.

Переконаний, що ви й надалі надійно стоятимете на захисті свободи і незалежності нашої держави.

Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, добробуту та нових звершень в ім’я нашої перемоги.

Слава Сухопутним військам Збройних Сил України!

Слава Україні!

Перейти до вмісту