Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

100% шкіл Полтавщини під’єднані до платформи “Всеукраїнська школа онлайн”

100% шкіл Полтавщини під’єднані до платформи “Всеукраїнська школа онлайн”

Полтавська область виявилася лідером із реєстрації освітян та учнів на платформі для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

Джерело: Полтавська ОДА

«100% шкіл Полтавщини підключені до платформи “Всеукраїнська школа онлайн”. На ній зареєстровано понад 9 тисяч вчителів та понад 39 тисяч учнів 5–11 класів закладів загальної середньої освіти Полтавської області», — розповідає CDTO Полтавської області Ігор Панченко.

За його словами, навчально-методичне наповнення та цифровий інструментарій на платформі «Всеукраїнська школа онлайн» поступово оновлюється та доповнюється. Наразі наявний контент призначений для учнів 5–11 класів, проте в наступному році на платформі будуть розміщені уроки й для початкових класів, що дасть змогу розширити кількість користувачів.

Електронні журнали та щоденники впроваджено майже в 170 закладах загальної середньої освіти Полтавської області. 

«Лідером у запровадженні електронних журналів та щоденників є платформа “Нові Знання”, до якої під’єднано 76 закладів, до платформи “Атомс” — 20, “Моя школа” — 15, державний E-Journal — 11», — додає Ігор Панченко.

При впровадженні цифрових технологій важливо, щоб вчитель не тільки вмів і знав, як працювати з ґаджетами, але й мав необхідну техніку. За сприяння Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти і науки цього року полтавські педагоги отримали 2447 ноутбуків у межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю».

Надалі область продовжить закуповувати техніку в межах Стратегії розвитку Полтавщини на 2021–2027 роки та обласної програми «Розвиток освітнього простору Полтавщини» на 2021–2025 роки.

Перейти до вмісту