Ви тут:
Спорт Суспільство 

Знову погана реалізація: Україна зіграла внічию з Болгарією

Знову погана реалізація: Україна зіграла внічию з Болгарією

Українці створили велику кількість моментів для взяття воріт.

Як розповіли в УАФ, за п’ять днів до вирішального матчу, проти боснійців, Олександр Петраков виставив цілком бойовий склад синьо-жовтих, наближений до оптимального. Уперше в кар’єрі зі стартових хвилин гру за національну команду розпочав Артем Довбик.

На відміну від усіх попередніх поєдинків цієї осені, збірна діяла не в три, а у два центральні захисники, пару яких склали Кривцов та Матвієнко.

Перша ж атака українців мало не принесла успіх. Ярмоленко ввірвався до штрафного болгар та від лицьової закинув м’яч на дальню стійку, де набігав Зінченко, але удар в Олександра не вийшов. За сім хвилин ця двоходівка майже повторилася, але цього разу Зінченко пробивав головою, утім, результат був тим самим. Наступний момент створив також капітан господарів, але й Зубков передачею Ярмоленка належним чином не скористався. Потім Довбик відправив м’яч у сітку воріт суперників після прострілу Тимчика, але зробив це з офсайду.

Болгари не намагалися пресингувати підопічних Петракова, а коли вперше спробували це зробити, відразу ж отримали гостру атаку із завершальним ударом Зінченка, який, на щастя для гостей, був заблокований. Щастило болгарській збірній і надалі, адже синьо-жовті навіть у позиційному нападі без проблем знаходили вільні зони біля воріт суперника й створювали момент за моментом.

Продемонструвавши в першому таймі доволі багатий арсенал напрацювань у нападі, збірна України, попри це, не реалізувала жодного з півтора десятка створених моментів. Болгарська ж команда під час своїх нечисленних атак більше покладалася на індивідуальні дії власних технічних виконавців, але, за великим рахунком, створити щось серйозне біля воріт Бущана не спромоглася. Забили ж гості після відвертого подарунку від збірної України. Після введення м’яча у гру болгарським голкіпером Матвієнко невдало запалив «свічку», а Тимчик не втримав Кірілова — 0:1.

Читайте також: Полтавський футболіст вперше зіграв за національну збірну України

По перерві у складі українців вийшло три нові гравці, у тому числі дебютант — голкіпер Різник. Бомбардування болгарських воріт відновилося з перших же хвилин другого тайму, але з тим самим результатом — Зінченко розрядив гармату у стійку, а Яремчук пробив повз ціль. Коли ж Ярмоленко нарешті забив, удруге в матчі гол було скасовано через положення «поза грою». А на 58-й хвилині розкішний шанс не використав Яремчук, не влучивши у ворота з лінії воротарського.
Навіть коли синьо-жовтим вдавалося пробити в площину, на шляху м’яча ставав болгарський кіпер. І досвідчений Михайлов, і молодий Вуцов, що змінив його по перерві, в Одесі діяли дуже вдало. І гарматний постріл Маліновського здалеку, і удар упритул Ярмоленка болгарський дебютант парирував. Як і ще з десяток інших від українців.

І лише на 79-й хвилині Степаненко зрівняв рахунок, завершивши атаку господарів другим темпом після виносу від болгарських захисників. У підсумку, продемонструвавши ефектну атакувальну гру, збірна України завершила поєдинок із рахунком 1:1, який останнім часом став уже звичним.

Перейти до вмісту