Ви тут:
Суспільство Україна 

Змінити прописку онлайн зможуть і ті українці, які мають паспорти-книжечки

Змінити прописку онлайн зможуть і ті українці, які мають паспорти-книжечки

Послуга реєстрації місця проживання онлайн стане доступною для тих українців, які мають паспорти у формі книжки.

Експериментальний проєкт затвердили на засіданні Уряду 10 листопада, повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Наразі відповідна послуга вже доступна для тих, хто має паспорт у формі ID-картки.

Нагадаємо, з 1 грудня кожен регіон поступово переходитиме на електронну зміну місця реєстрації. Це всього 10-15 хвилин вашого часу в онлайні. До того ж чоловікам не потрібно щоразу ходити до установи при переїзді — військкомати отримуватимуть цю інформацію автоматично.

Крім того, на  своєму засіданні Кабмін затвердив постанову, згідно з якою у “Дії” відображатиметься посвідка на постійне та на тимчасове проживання іноземцям та особам без громадянства. 

“Це працюватиме за аналогією до електронного паспорту, але замість нього відображатиметься інформація з посвідки іноземця. Такий проєкт дасть можливість зробити перебування іноземних громадян на території України більш комфортним і зручним, покращить імідж нашої країни як відкритої та сучасної держави”, – написав Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

За статистикою Державна міграційна служба України, постійно та тимчасово легально проживає понад 470 тисяч іноземців. Тепер вони також зможуть підтверджувати свою особу за допомогою документів у “Дії”.

“Також іноземці або особи без громадянства, що проживають в Україні і в яких є біометричні посвідки, зможуть зручно користуватись українськими держпослугами. Потрібно лише згенерувати Дія.Підпис у застосунку Дія”, – зазначив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Перейти до вмісту