Ви тут:
кримінал Полтавщина Суспільство 

Зібрав 125 тонн макової соломки з арештованих полів: на Полтавщині чоловікові повідомили про підозру

Зібрав 125 тонн макової соломки з арештованих полів: на Полтавщині чоловікові повідомили про підозру

Не дивлячись на раніше накладений арешт на рослини маку, якими було засаджено 300 гектарів поля на Полтавщині, керівник суб’єкту господарювання зібрав врожай та зберігав його в орендованих приміщеннях.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Полтавщини.

“Організовано посів у квітні цього року керівником одного із суб’єктів господарської діяльності та усупереч ухвали Октябрського районного суду Полтави про накладення арешту на макові рослини, їх скошено, подрібнено та вивезено”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці під час обшуків в орендованих приміщеннях, розташованих на території області виявили майже 125 тонн макової соломки, особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено. Наразі проводиться експертиза обсягів цього наркотику.

За вказані дії правоохоронці особі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 310 та ч. 1 ст. 388 КК України (незаконний посів і вирощування снотворного маку в кількості п’ятисот і більше рослин та пошкодження і знищення майна, на яке накладено арешт).

Також вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також: Кілограм канабісу: на Полтавщині чоловіка викрили у зберіганні наркотиків

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

Фото: прокуратура

Перейти до вмісту