Ви тут:
Спорт Суспільство 

Збірна України перемогла Північну Македонію в кваліфікації чемпіонату світу

Збірна України перемогла Північну Македонію в кваліфікації чемпіонату світу

Чоловіча національна збірна України з баскетболу перемогла в Києві команду Північної Македонії в матчі другого туру кваліфікації чемпіонату світу 2023 року – 78:61.

Джерело: пресслужба ФБУ

Поєдинок рівних за положенням після стартових матчів суперників впевненіше розпочали гості. Уже з перших атак балканці намагалися реалізувати кожну атаку. Натомість українцям не завжди вдавалося доводити справу до реалізації. Відтак уже з перших хвилин наша команда наздоганяла суперника. Далі дистанції в три очка українці суперника в стартовій 10-хвилинці не відпускали, кілька разів рахунок зрівнювався. Однак незначна перевага так і залишилася на боці гостей.

У другій чверті тенденція не змінилася, гості йшли попереду. На якийсь час різниця зросла до шести очок. Гості дещо краще реалізовували дальні кидки та уважніше захищалися.

По перерві українці змогли переломити тенденцію. За кілька хвилин третьої чверті господарі вперше вийшли вперед. Після нетривалих гойдалок збірна України остаточно захопила перевагу. Захист господарів став щільнішим, тиск в атаці дозволив покращити реалізацію. Згодом пішли дальні кидки, за реалізацією яких наша команда також обійшла суперника.

У заключній 10-хвилинці перевага збірної України вперше подолала межу в 10 очок. Тож господарі в підсумку не впустили перемогу.

За підсумками стартового вікна кваліфікації чемпіонату світу збірна України обійшла Північну Македонію. Наступні матчі команди зіграють у лютому 2022 року. Українці двічі зустрінуться зі збірною Іспанії: 24 лютого на виїзді та 27 лютого вдома.

фото: ФБУ

Перейти до вмісту