Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

Заклади соціальної сфери Полтавщини перевірили на дотримання вимог протипожежної безпеки

Заклади соціальної сфери Полтавщини перевірили на дотримання вимог протипожежної безпеки

Відповідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ і НС від 10 вересня 2021 року в області на предмет додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки провели комісійні перевірки 14 закладів системи соціального захисту населення та 18 закладів недержавного сектору.

Про це 22 листопада під час апаратної наради у Полтавській ОДА  повідомив т.в.о. директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Віктор Стеблянко.

“В ході перевірок закладів системи соціального захисту населення взагалі не виявлено порушень протипожежної безпеки у Новосанжарському та Зіньківському дитячих будинках-інтернатах, Пирятинському та Рашівському  психоневрологічних будинках-інтернатах, Хорольському будинку-інтернаті для людей похилого віку. Усунення порушень протипожежної безпеки у чотирьох інших будинках-інтернатах системи соціального захисту гальмується через відсутність належного фінансування, необхідного для впровадження систем протипожежного захисту та проведення вогнезахисної обробки дерев’яних будівельних конструкцій”, – повідомив Віктор Стеблянко.

Також він додав, що дещо гірша ситуація щодо проведення перевірок протипожежної безпеки у закладах соціального захисту недержавного сектору. Відсутність належної законодавчої бази не дає змогу контролювати за діяльністю суб’єктів господарювання, які використовують спрощену систему оподаткування, та надають послуги з догляду людям похилого віку у приватному житловому секторі.

Головам РДА та територіальних громад спільно з підрозділами Національної поліції доручили постійно проводити роботу з виявлення на підпорядкованих територіях організацій та суб’єктів господарювання, що надають соціальні послуги.

Перейти до вмісту