Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Викладачі декоративно-прикладного мистецтва Полтавщини долучились до регіонального вебінару

Викладачі декоративно-прикладного мистецтва Полтавщини долучились до регіонального вебінару

23 листопада відбувся відкритий регіональний вебінар викладачів мистецьких навчальних закладів за участю 89-ти педагогічних працівників Полтавської, Харківської, Запорізької та Хмельницької областей.

Із успішним проходженням атестації педагогічних працівників закладів освіти сфери культури у 2021 році привітала викладачів Полтавської області директор методичного кабінету Ліна Богодиста.

Методику роботи з пластичними матеріалами на заняттях з дисципліни “Ліплення” та модульну робочу програму навчального закладу представила Марина Клименченко – викладач Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І. П. Котляревського, продемонструвавши також майстер-клас “Виготовлення квіткової композиції в техніці тістопластики”.

Викладач Гребінківської дитячої музичної школи Олександра Корчак висвітлила тему “Тістопластика – від простого до складного» в якій розповіла про власний досвід роботи та продемонструвала творчі успіхи своїх вихованців.

Викладачі Полтавської дитячої художньої школи поділилися своїми педагогічними досягненнями у викладанні декоративної скульптури:

Святослав Пашинський – член Національної спілки художників України, лауреат премії в галузі скульптури ім. М. Ярошенка продемонстрував фрагмент практичного заняття на тему “Ліплення чашки”;

Андрій Тарасенко розповів про етапи виконання керамічного панно “Декоративна риба” на уроках скульптури;

Юрій Чех презентував доповідь “Розвиток творчої уяви учнів при створенні образу тварини за мотивами творчості Марії Приймаченко”.

Підсумував захід виступ викладача Кременчуцької дитячої художньої школи ім. О. Д. Литовченка Анжеліки Голишкіної, що розповіла про знайомство з українським народним мистецтвом.

Сертифікати учасників будуть розміщені на сайті.

 

Марія Бойко

Фото – Обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва та культури

Перейти до вмісту