Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Відомого футболіста можуть надовго дискваліфікувати за прояв расизму у матчі проти “Ворскли”, – ЗМІ

Відомого футболіста можуть надовго дискваліфікувати за прояв расизму у матчі проти “Ворскли”, – ЗМІ

Микола Шапаренко може пропустити понад 10 матчів у тому випадку, якщо можлива провина футболіста буде доведена.

Як ми раніше повідомляли, після матчу 14-го туру УПЛ з “Динамо” (2:1) нападник “Ворскли” Ранжел заявив про прояви расизму щодо нього з боку трибун, а також хавбека киян Миколи Шапаренка.

Раніше повідомлялося, що КДК УАФ не може порушити справу за цим інцидентом, оскільки він не був відображений у рапортах арбітра та делегата матчу. Втім, найімовірніше, справу розгляне Комітет етики та чесної гри УАФ.

Про це повідомила прес-служба Української асоціації футболу у відповідь на запит “Фокусу”.

“Питання про можливі прояви расизму буде розглянуто Комітетом з етики та чесної гри УАФ. У разі встановлення таких фактів справу буде передано на розгляд КДК УАФ”, – відповіли джерелу у прес-службі.

Про терміни розгляду цієї справи у головному футбольному органі країни відповісти не можуть. Що ж до санкцій, які можуть бути застосовані до “Динамо” та Миколи Шапаренка, то у прес-службі організації посилаються на статтю 25 дисциплінарних правил УАФ. Відповідно до пункту 1 цієї статті, будь-яка особа, яка продемонструвала акт дискримінації стосовно інших учасників, може бути усунена на тривалий термін.

“Дискримінація та/або расизм, публічні висловлювання в образливій формі з приводу расової приналежності, кольору шкіри, мови, політичних та релігійних переконань, статі чи етнічного походження, а також будь-який інший акт дискримінації та/або расизму чи зневаги будь-якою особою до конкретної людини або Саме певної групи людей до, під час і після матчу тягне усунення щонайменше ніж 10 (десять) матчів будь-якого рівня”, – повідомляє “Фокус”.

Перейти до вмісту