Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Вчиняв домашнє насильство: як полтавські юристи допомогли жінці отримати припис

Вчиняв домашнє насильство: як полтавські юристи допомогли жінці отримати припис

Історія їхнього кохання починалася казково: красиві вчинки, подарунки, романтичні побачення. Потім вони почали проживати однією сім’єю та народили донечку. Проте так тривало лише кілька років.

Згодом чоловік змінився, почав проявляти агресію щодо дружини та дитини, вчиняв щодо них насильство психологічного та фізичного характеру, штовхав, принижував, погрожував, знущався. Жінка не витримала та звернулася за допомогою до Диканського бюро правової допомоги Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Спілкуючись з фахівчинею бюро, постраждала від домашнього насильства повідомила, що вона проживає зі своїм співмешканцем та їхньою донькою у квартирі його матері та впродовж тривалого періоду щодо неї та їхньої доньки вчиняється насильство як фізичного, так і психологічного характеру.

За захистом своїх прав жінка неодноразово зверталася до поліції, чоловіка притягували до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, щодо нього виносились термінові заборонні приписи, які він порушував.

Статтею 24 Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству” визначено спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, серед яких є терміновий заборонний та обмежувальний приписи.

Для складення клієнтці заяви до суду про видачу обмежувального припису стосовно кривдника уповноважили фахівчиню Диканського бюро правової допомоги Людмилу Маценко. Юристка допомогла зібрати необхідні докази та підготувала відповідну заяву до Диканського районного суду Полтавської області.

Суд виніс рішення про задоволення заяви та видачу обмежувального стосовного колишнього чоловіка припису строком на 1 місяць, яким визначено заходи тимчасового обмеження його прав та покладено на нього певні обов’язки, а саме:

– Заборонено перебувати в місці спільного проживання (перебування);

– Заборонено наближатися на відстань ближче 100 метрів до місця проживання (перебування) ;

– Заборонено контактувати особисто, вести листування, телефонні переговори та контактувати через інші засоби зв`язку і через третіх осіб.

Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу  громадяни можуть звернувшись до Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: Полтава, вул. Європейська, 37/40 або за телефоном (0532) 56-02-88.

Перейти до вмісту