Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні створять Альбом безбар’єрних рішень для громадського простору

В Україні створять Альбом безбар’єрних рішень для громадського простору

ГО “Безбар’єрність” та урбан-бюро Big City Lab підписали договір на розробку Альбому безбар’єрних рішень, який стане керівництвом зі створення зручного, дружнього до усіх без виключення громадського простору.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Нульовим етапом роботи над Альбомом стало «Дослідження доступності міських просторів», презентоване влітку. Воно, зокрема:

– Допомогло визначити, з якими саме бар’єрами найчастіше стикаються різні міські жителі, в тому числі люди з інвалідністю, літні люди, сім’ї з дітьми тощо;

– Показало, що створення зручного, комфортного для усіх простору без розуміння людського різноманіття – місія неможлива.

Тому одна із цілей Альбому – розібратися в основних потребах користувачів публічного простору та принципах проєктування, які включатимуть кращі безбар’єрні рішення та практики.

У підсумку створять продукт, який стане орієнтиром для усіх, хто хоче і може впливати на доступність публічних просторів – архітекторів, проєктувальників, будівельників, замовників, держслужбовців та активних громадян, які опікуються питаннями безбар’єрності та адвокатують зміни.

“Альбом безбар’єрних рішень стане інструментом, який розповідатиме просто про складні речі, і пропонуватиме практичні рішення”, — зазначила під час підписання договору виконавча директорка громадської організації Оксана Збітнєва.

Альбом безбар’єрних рішень створюють в межах ініціативи першої леді Олена Зеленська “Без бар’єрів”. Проєкт реалізується громадською організацією Безбар’єрність спільно з Мінрегіон за підтримки проєкту “Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ”, який виконує німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту