Ви тут:
Суспільство Україна 

Укрзалізниця завершує модернізацію четвертого інклюзивного приміського електропоїзда

Укрзалізниця завершує модернізацію четвертого інклюзивного приміського електропоїзда

Київський електровагоноремонтний завод АТ “Укрзалізниця” завершує капітально-відновлювальний ремонт із модернізацією приміського електропоїзда, вагони якого будуть пристосовані для маломобільних пасажирів.

Як повідомили у пресслужбі АТ “Укрзалізниця”, невдовзі поїзд вийде на приміські маршрути Львівської залізниці. Це четвертий поїзд, який у цьому році відремонтували з урахуванням потреб маломобільних груп пасажирів. 

Приміський електропоїзд ЕР2 № 1232, у складі якого 10 вагонів, після капремонту буде максимально пристосований для подорожей маломобільних пасажирів. Так, у головних вагонах поїзда передбачені місця для людей на колісних кріслах, тут встановлюються поручні, пандуси та санвузли, вхідні двері зі зручним електронним управлінням, кнопки виклику поїзної бригади. Для пасажирів з дітьми облаштовуються сповивальні столики. Також монтується кріплення для перевезення велосипедів та лижного спорядження. Для зручного перебування в електропоїзді людей із порушеннями зору всі вказівники дублюються шрифтом Брайля, у тамбурах та на підлозі вагонів наносяться жовті обмежувальні лінії, внутрішні вхідні двері вагонів фарбуються у контрастний жовтогарячий колір.

На модернізацію цього поїзда “Укрзалізниця” спрямувала близько 72 млн грн, з яких орієнтовно 2 млн грн – на облаштування елементів безбар’єрності.

На потужностях Київського електровагоноремонтного заводу АТ “Укрзалізниця” триває капітально-відновлювальний ремонт з урахуванням вимог безбар’єрності ще чотирьох електропоїздів: двох складів Донецької залізниці та по одному — Південної та Південно-Західної залізниць. Модернізацію цих поїздів планується завершити до кінця 2021 року. 

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту