Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Українські школи запрошують відзначити День Гідності: як організувати урок

Українські школи запрошують відзначити День Гідності: як організувати урок

Команда EdCamp Ukraine запрошує освітні заклади долучитися до Всесвітнього Дня Гідності і провести урок. Цьогоріч українські школи долучаться до Всесвітнього Дня Гідності всьоме. За попередні 6 років у події взяли участь 317 955 учасників із 2 403 закладів освіти.

Про це повідомили в Новій українській школі.

Подію можна організувати в будь-який день під час символічного проміжку: з 21 листопада – День Гідності та Свободи України до 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Формат можна обрати будь-який: онлайн, офлайн або змішаний.

У Новій українській школі надали рекомендації щодо проведення Дня Гідності. Також передбачено, що урок триватиме дві години, складатиметься з трьох частин і міститиме презентації та дискусії.

1. Вступна загальна зустріч (30 хвилин): координатор від школи відкриває захід, старший куратор презентує День Гідності й принципи гідності, продемонструють промо-відео, учнівство (студентство) й запрошені волонтери розповідають історії про гідність.

2.Обговорення на заняттях у класах/групах (90 хвилин): куратор представляє курс; учні обговорюють, як змінився світ в умовах пандемії коронавірусу та визначають поняття гідності власними словами; учні поглиблюють розуміння гідності на практичних ситуаціях; учнівство (студентство) пишуть собі листа в майбутнє.

3. Розповіді про гідність на завершальній загальній зустрічі: виступ старшого куратора; обрані учні презентують їхні історії про гідність для інших.

Для підготовки уроку організатори рекомендують використати:

Запис орієнтаційного вебінару
Презентацію
Путівник
Посібник з проведення

Довідка. День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Свято встановлене згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004-го року і в листопаді 2013 – лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Фото: 5 Канал

Перейти до вмісту