Ви тут:
Суспільство Україна 

Українські полярники пробігли марафон, присвячений протидії російській агресії

Українські полярники пробігли марафон, присвячений протидії російській агресії

Учасники 26-ї Української антарктичної експедиції взяли участь в акції “Марафон, який ніхто не хоче бігти”, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до російської агресії на сході України.

“Українські полярники взяли участь в акції “Марафон, який ніхто не хоче бігти” – це забіг, що стартував у селищі Нью-Йорк на Донеччині, за кілометр від лінії фронту. Проєкт створений, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до російської агресії на сході України. Забіг почали п’ятеро людей, чиє життя нерозривно пов’язане з війною: військовий, волонтерка, медик, військовий журналіст та переселенка. Нині до акції долучилися вже понад 35 тис. людей з різних куточків України та світу, зокрема, учасники 26-ї Української антарктичної експедиції зі станції “Академік Вернадський””, – повідомляє “Прямий“.

Зазначається, що восьмеро зимівників пробігли символічне коло навколо будівлі аерології – це близько 400 метрів. Як повідомляється, така дистанція в Антарктиді є непростою для марафону, адже бігти довелося нерівною слизькою поверхнею. Зокрема, замість стартових номерів учасники мали аркуші з вражаючими цифрами про війну. Наприклад, що 3,4 млн людей на сході України потребують безперервної гуманітарної допомоги.

Перейти до вмісту