Ви тут:
Спорт Суспільство ТОП-новина 

Україна переграла Боснію і Герцоговину та зберегла шанси на ЧС-2022

Україна переграла Боснію і Герцоговину та зберегла шанси на ЧС-2022

Олександр Петраков зумів налаштувати свою команду.

Як повідомляє 24 канал, українці активніше розпочали зустріч і створювали моменти біля воріт Ніколи Васіля. На 5-й хвилині Маліновський у зоні перед штрафним майданчиком пішов під ударну, після чого послав м’яч до лівої дев’ятки.

Згодом послідували ще два гострих моменти в України: спочатку Зінченко зважився на дальній удар із зони перед штрафним, але відправив м’яч повз праву штангу. А згодом Соболь постелив простріл з лівого флангу на вхід до воротарського майданчика, але Яремчук мало не встиг.

Боснійці вперше відповіли аж на 26-й хвилині – отримавши закид на правий фланг штрафного майданчика, Демірович завдав удару зльоту повз ближню штангу.

Наприкінці першого тайму Бущан виконав фантастичний сейв на лінії воріт після розстрілу від Хаджикадуніча на завершення подачі кутового з правого флангу.

Після перерви Ахмедходжич встиг у підкаті накрити удар Яремчука від правого кута штрафного майданчика, після передачі на хід від Маліновського.

Все ж на 59-й хвилині всі зусилля України переросли у забитий м’яч. Зінченко розстріляв порожні ворота, а сталося це після відскоку м’яча з боротьби Ярмоленка та захисника на ближній штанзі при прострілі Циганкова з лівого флангу.

Рівно через 20 хвилин підопічні Олександра Петракова зняли усі питання про переможця матчу. Шапаренко залишив у правильному положенні Довбика передачею зі своєї половини, а форвард Дніпра-1 реалізував вихід віч-на-віч.

У підсумку, завдяки цій перемозі збірна України вийшла у плей-офф відбору на ЧС-2022. Також важливим у цьому став фактор поразки Фінляндії у матчі з Францією, який відбувся паралельно

З огляду на поразку Фінляндії, збірна України фінішувала у групі другою та візьме участь у плейоф за путівку на ЧС-2022. Жеребкування відбудеться 26 листопада, а плейоф складатиметься з півфіналів (24—25 березня 2022 року) та фіналів (28—29 березня 2022 року) у форматі одноматчевих протистоянь.

Фото – Українська асоціація футболу

Перейти до вмісту