Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Великорублівській громаді на Полтавщині відкрили поліцейську станцію

У Великорублівській громаді на Полтавщині відкрили поліцейську станцію

В урочистому відкритті поліцейської станції взяли участь сільський голова Великорублівської сільської ради Вячеслав Олійник, представники депутатського корпусу, начальник управління превентивної діяльності поліції області Роман Ніколаєнко, керівник сектору поліцейської діяльності № 1 (Котельва) Полтавського райуправління Андрій Аджубей та мешканці громади.

Про це повідомили у поліції.

Місцева депутатка Надія Прохонюк зазначила, що чинний голова тергромади без вагань продовжив справу попередника (який розпочав будівництво станції ще рік тому, до об’єднання сіл) та запропонував підтримати коштами цей проєкт, не зважаючи на обмежений бюджет. І вже зараз, окрім сучасної станції, громада може похвалитися ще й новеньким поліцейським автомобілем Renault Duster. «Ми вирішили, що повинні цей проєкт підтримувати! Дуже вдячні МВС та керівництву Національної поліції України за службовий автомобіль. Це не просто автомобіль! Повірте, це – мрія»! – повідомила вона.

Поліцейський офіс розташований у селі Велика Рублівка (Котелевщина) на вул. Центральній, 36а. Поряд – адмінбудівля сільської ради та пожежна охорона. Правопорядок у 29 селах, що входять до складу Великорублівської громади з населенням у понад 4 800 осіб, підтримує майор поліції Владислав Сідько.

Кандидатуру офіцера схвалили не тільки депутати й виконавчий комітет сільради, але й місцеві жителі. І не дивно, адже його ТУТ знають багато років. По-перше, він – мешканець Великої Рублівки. По-друге, до запровадження безпекового проєкту майор Сідько більше ніж 10 років працював на території сільради дільничним.

Як зазначив начальник управління превентивної діяльності Главку поліції Роман Ніколаєнко, найбільш об’єктивна оцінка ефективності поліцейського офіцера – думка громади.

«Саме вам (звернення до присутніх на відкритті станції) належить оцінювати роботу поліцейського офіцера. Я впевнений, що він зробить все можливе, щоб ви відчували себе у безпеці», – наголосив підполковник поліції.

Громада покладає на офіцера серйозні надії, адже про його принциповість, порядність та професіоналізм знають не з чуток, а з власного досвіду. Вячеслав Олійник висловив впевненість, що діяльність громади у сфері безпекових питань після відкриття поліцейської станції якісно зміниться. Своєю чергою місцеві жителі вже мають власну думку з приводу постійної присутності поліцейського на території.

Батько сімох дітей, на ім’я Віктор, акцентує: «Відчуваю себе у безпеці, коли знаю, що тут завжди працює поліцейський. Тим більше, що я можу з ним завжди поспілкуватися з питань безпеки моїх дітей, дружини. Людина знає мене, мою сім’ю та все, що тут відбувається».

Чимало переваг у новому статусі бачить і сам Владислав Сідько, адже широкий спектр повноважень, якими наділений офіцер громади, дозволяє йому запобігати правопорушенням, контролювати стан дорожнього руху, порядок оформлення дозвільних документів на зброю та її зберігання, опікуватися проблемами дітей та багатодітних сімей, а також виходити з пропозиціями щодо покращання рівня безпеки в населених пунктах.

Окрім того, офіцер з ентузіазмом відзначив, що завдяки новенькому службовому автомобілю та його оснащенню, він принесе людям значно більше користі. Особливо літнім людям, яких чимало в селах Великорублівської тергромади. Зі слів поліцейського вони потребують не скільки юридичної допомоги, а психологічної підтримки.

«Я завжди радий допомогти справою та добрим словом», – наголосив майор поліції.

Хоч поліцейський офіцер – фігура автономна, у деяких питаннях йому допомагатимуть працівники сектору поліцейської діяльності. Приміром, для урегулювання домашнього або вуличного конфлікту, які вимагатимуть негайного реагування, залучатимуть поліцейських груп реагування або слідчо-оперативну групу.

«Під час проведення масових заходів, де буде велика кількість населення та ймовірність ускладнення обстановки, ми залучатимемо необхідну кількість особового складу для забезпечення публічної безпеки й порядку», – зазначив Андрій Аджубей.

Перейти до вмісту