Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У полтавському університеті провели “Ніч науки”

У полтавському університеті провели “Ніч науки”

10 листопада у світі відзначається Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development) – свято, засноване у 2001 році під егідою ЮНЕСКО. З цієї нагоди у Полтавському університеті економіки і торгівлі відбувся захід – “Ніч науки”.

Діяли 9 локацій під керівництвом науковців та студентів університету. Стати учасниками запросили учнів старших класів, студентів, молодь.

Серед локацій “Ночі науки”: тренінг “Мій лідерський потенціал” (Світлана Нестуля); тренінг “Бізнес-симуляція” (Ігор Юрко); воркшоп “Від ідеї до ролику: гарний сценарій твого відео-поста” (Олена Івасенко); воркшоп “Містична хімія” (Надія Гнітій); філософський квест “Врятуй Канта” (Ксенія Пивоварська); психологічна гра “Мафія” (студентська рада); гра “Шість магічних капелюхів” (Людмила Шимановська-Діаніч); гра у страшну гру на PlayStation (Олена Ольховська); тренінг “Міжнародні переговори” (Артем Пожар).

Кожна локація передбачала 1-2 годинні ігри, тренінги, воркшопи. Найбільшою популярністю зазвичай користується хімія. Організатори заходу переконані, що цей формат допоможе прищепити любов до хімічних наук серед школярів. Цього року з’явилася нова локація – гра у “Мафію”. Студенти постійно проводять ігри у цю психологічну гру, серед школярів вона також користується популярністю. Зацікавив молодь тренінг “Мій лідерський потенціал”. У цей же день 10 листопада відбулась також презентація монографії “Дидактика лідерства: сучасні погляди на формування лідерської компетентності здобувачів вищої освіти”.

Загалом, на участь у “Ночі науки” зареєструвалися понад 130 учасників. Цей захід організатори проводять уже втретє. Із кожним роком кількість локацій збільшується, а зацікавленість серед учасників зростає. Основна мета заходу – популяризувати науку серед молоді, а для учнів це ще й гарна можливість дізнатися більше про майбутню професію та свої творчі і наукові здібності. Не випадково ще однією “родзинкою” цьогорічного заходу стала презентація демо-версії профорієнтаційного тесту для учнів, який є авторською розробкою науковців університету. За допомогою QRкоду учні зможуть перейти за посиланням та пройти онлайн-тестування, яке допоможе визначити професійні нахили.

Марія Бойко

Фото – Полтавський університет економіки і торгівлі

Перейти до вмісту