Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтавському художньому музеї провели екскурсію у рамках проєкту “Музейні середи”

У Полтавському художньому музеї провели екскурсію у рамках проєкту “Музейні середи”

10 листопада у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенко, в рамках проєкту “Музейні середи”, разом з туристичною агенцією “Скарбничка мандрів” відбулась тематична екскурсія “Василь Олексійович Волков як вчитель, миротворець та рушійна сила Полтавського мистецького осередку другої половини XIX – початку ХХ століття”.

Під час екскурсії полтавські краєзнавці та пошановувачі музею ознайомилися з унікальними фондовими експонатами – живописними і графічними творами художника В.О. Волкова, з експонатами постійно-діючої експозиції дотичними до даної теми та архівними матеріалами музею (зокрема з уривками зі щоденника доньки художника Юлії Волкової).

“Приємно, що складається хороша дружня компанія, готова відкривати світи, пов’язані з Полтавою чи полтавцями. Тішуся, що кожного разу прихильників проєкту “Музейні середи” стає більше. Кожен крок великої команди краєзнавців і науковців (я про всі проєкти, які реалізуються у Полтаві) – це стирання класичного стереотипу про Полтаву як місто Полтавської битви, галушок, Івана Котляревського, Миколи Гоголя. Не заперечення, а формування нового, якіснішого. Це розширення уявлень про місто і містян, приводи для гордості. І, звичайно, любові. “Світи Василя Волкова” – це також про любов до Полтави. Дякую, команді Полтавський художній музей, Галерея мистецтв імені Миколи Ярошенка за теплі прийоми”, – прокоментувала подію керівник туристичного агентства “Скарбничка мандрів” Наталія Скорик.

 

Фото – Полтавський художній музей і Наталія Скорик

Перейти до вмісту