Ви тут:
Анонс Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтавській філармонії анонсували нові концерти, які відбудуться в грудні

У Полтавській філармонії анонсували нові концерти, які відбудуться в грудні

Полтавська обласна філармонія потужно розпочала діяльність в оновленому приміщенні.

За словами директора філармонії Олега Тищика, артисти неймовірно скучили за власною глядацькою залою, а виступати з найновішим світловим і звуковим обладнанням, дійсно, насолода. Тому новий 84-й концертний сезон в перші ж місяці – надзвичайно насичений цікавими подіями.

Олеже Борисовичу, як артисти витримують заданий неймовірний темп – щодня нова й цікава подія в філармонії?

Артистам концертувати в радість, адже всі ми усвідомлюємо, що не виступали на рідній сцені більше 12 років. Виросло ціле покоління полтавців, які не пам’ятають дороги до філармонії. Наше найперше завдання – зацікавити, втілити потреби всіх вікових груп і жанрових смаків. Думаю, вдається. Але попереду грандіозні плани – ми маємо повною мірою виправдати, надану нам долею й владними структурами можливість дарувати людям високе мистецтво!

Окрім безпосередньо концертів – цілий день ідуть репетиції, щоб все відбувалось на високому рівні, відбувається підв’язка під звук, освітлення, мультимедійний супровід. Це все копітка праця, але глядач має бачити досконалі виступи, аби сповна насолодитись талантом артистів.

Ми розпочали потужно в листопаді, але в грудні у нас також різнопланова цікава афіша, де можна знайти собі подію до душі. Досить багато запрошених висококласних музикантів, які викликають зацікавленість глядачів.

На що саме порадите звернути глядачам увагу найближчим часом?

Всі концерти будуть прекрасні, адже наші солісти і колективи – улюбленці публіки, вони працюють над новими творами й програмами. 4 грудня ми презентуємо програму пісенно-танцювального ансамблю «Полтава» (керівник – Федір Кривенко) «Звучать пісні багаті іменами». Це ідея режисери Світлани Кравченко – зібрати пісні, де є імена, але не тільки пісні, бо будуть інтерактивні вікторини для глядачів – скільки імен прозвучало в пісні, чи скільки імен назвав ведучий, чи скільки їх загалом прозвучало в концерті, думаю, це пожвавить атмосферу. А нагородою за активність стануть запрошення на наступні прекрасні заходи!

5 грудня в неділю відбудеться концерт джазового піаніста з Одеси Олексія Пєтухова – це надзвичайно відома особистість в джазових і фортепіанних колах, а мені хочеться, щоб полтавці почули джазові імпровізації вищого ґатунку.

8 грудня відбудеться унікальний концерт заслуженого артиста України Миколи Гармаша з програмою «Мій Хурсенко», режисером якої є Лариса Семеняга. На мою думку творчий доробок В’ячеслава Хурсенка, який так рано пішов з життя – неоціненний, вважаю, це «золотий фонд» української пісні. «Сповідь», «Соколята» на слуху, але ж у нього десятки потрясаючих творів, які мають лунати.

11 грудня в суботу відбудеться концерт Камерного оркестру (керівник – Лідія Шкаровська), який користується шаленою популярністю з програмою «Аргентинське танго» до 100-річчя Астора П’яццоли. А солірувати у цій програмі до нас із Києва приїде заслужений артист України Ігор Саєнко. В його руках віртуозно заговорить бандонеон – унікальний музичний інструмент, який є по суті оригінальним голосом класичного аргентинського танго.

12 грудня – концерт “INSPIRATION CLASSIC” (м.Київ) до 125-річчя композитора Віктора Косенка.  Віктор Косенко залишив після себе десятки творів, які увійшли до золотого фонду української фортепіанної музики, вважаю, це буде прекрасна подія для наших глядачів.

14 грудня – виступ у Полтавській філармонії піаніста з Норвегії зі світовим ім’ям Алекса Колстада! Ми так склали графік, щоб долучитись до його візиту в Україну, а прилітає він, щоб дати майстер-класи піаністам Національної музичної академії – і зіграти в Полтаві.

Це лише перша половина грудневих подій, а попереду ж ще Великі Новорічні Сюрпризи! Обіцяю, буде цікаво дорослим і діткам, для них ми теж готуємо багато прекрасних музичних заходів!

 

 

Марія Бойко

Фото – з ФБ сторінки Олега Тищика

Перейти до вмісту