Ви тут:
Суспільство Україна 

У НАТО заявили про концентрацію військ РФ на кордоні України та в окупованому Криму

У НАТО заявили про концентрацію військ РФ на кордоні України та в окупованому Криму

У Північноатлантичному альянсі визнали значне скупчення військ Російської Федерації на східному кордоні України та в окупованому Криму.

Про це пише “Прямий“.

Водночас генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що наразі головне —  не спекулювати щодо можливості масштабного вторгнення Кремля. Про це він заявив на пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Брюсселі.

“Я не можу вдаватися у деталі нашої розвідки і я вважаю, що зараз важливо не збільшувати напругу. Але треба реально дивитися на виклики, з якими ми стикаємося”, – підкреслив Столтенберг.

“І ми бачимо велике військове нарощування Росії, ми бачимо незвичайну концентрацію військ і ми знаємо, що Росії раніше вже використовували ці сили для проведення агресивних дій проти України”, – резюмував генеральний секретар НАТО.

До того ж він зауважив, що концентрація військ РФ почалася і на території окупованого півострова Крим.

“Також ми бачимо окупантів на Донбасі, який також є частиною України, підтримуваних Росією. Я не хочу спекулювати, але ми маємо тримати очі відкритими щодо можливостей, які Росія має для проведення потенційної військової агресії проти України”, – пояснив Єнс Столтенберг.

Перейти до вмісту