Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубнах відбувся навчальний візит працівників соціальної сфери, присвячений розвитку самодопомоги для літніх людей

У Лубнах відбувся навчальний візит працівників соціальної сфери, присвячений розвитку самодопомоги для літніх людей

В ході одноденного навчально – ознайомчого візиту до міста Лубни, організованого днями громадською організацією «Твій Світ», керівники територіальних центрів, фахівці соціальної роботи та представники громадських організацій Лубенського району обговорили проблеми літніх людей, з якими вони зіткнулися у наслідок пандемії СOVID -19 та шляхи зміцнення самозарадності цієї вразливої групи.

Учасники ознайомились із успішним досвідом розвитку гуртків самодопомоги та побудови моделі міжсекторного партнерства в інтересах літніх людей.

«Наша організація із задоволенням сприяла обміну досвідом між працівниками соціальної сфери, екcпертами та громадськими активістами. Ми впровадили низку ініціатив під час пандемії коронавірусу, і учасники мали можливість вивчити цей досвід», – зазначив Олександр Чепур, керівник проєкту.

Під час навчальної частини учасники обговорили, як залучати додаткове фінансування для поліпшення надання соціальних послуг особам похилого віку в громадах. Жваву дискусію викликало обговорення екологічних та соціальних ініціатив соціально – відповідального бізнесу, зокрема проєкти «Система моніторингу забруднення повітря», «Телефонний друг». Познайомив із соціальними проєктами їх ініціатор  Корнієнко Сергій, директор ТОВ «Буд-Буд».  Важливими для обговорення виявились теми про розвиток груп взаємодопомоги у роботі з людьми похилого віку, які переживають труднощі соціальної ізольованості та проблеми емоційного вигорання працівників соціальної сфери. У ході знаннєвого кафе – альтернативного формату обговорення, учасники визначили стратегічні кроки, як поліпшити якість соціальних послуг в громадах під час пандемії  СOVID -19, залучати фінансування і волонтерів для розвитку соціальних послуг, що надаються літнім людям та підтримувати психічне здоров’я.

Учасники також відвідали територіальний центр соціального обслуговування (надання послуг) виконавчого комітету Лубенської міської ради. З його роботою колег знайомила директор центру Наталія Сухонос. Мали змогу учасники завітати і на відкрите засідання гуртка самодопомоги та пройти з екскурсією Лубенським краєзнавчим музеєм імені Гната Яковича Стеллецького.

 Захід відбувся у рамках проєкту «Підтримка, порозуміння, людяність: мультиплікація успішного досвіду розвитку гуртків самодопомоги для людей похилого віку у відповідь на наслідки пандемії COVID -19», який здійснюється завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні.

Перейти до вмісту