Ви тут:
Суспільство Україна 

У Києві вшанували пам’ять журналіста Павла Шеремета

У Києві вшанували пам’ять журналіста Павла Шеремета

У Києві пройшла акція пам’яті вбитого журналіста, одного з керівників “Української правди” Павла Шеремета – 28 листопада йому б виповнилося 50 років.

Про це інформує УП.

В акції взяли участь білоруські та українські журналісти, друзі Павла, інші небайдужі.

Вони зібралися біля пам’ятника Шеремету на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, де й загинув журналіст.

Довідка: Павло Шеремет народився 28 листопада 1971 року в Мінську.

Журналіст працював у трьох країнах – Білорусі, Росії та Україні. Після його арешту в Білорусі за критичні матеріали в 1997 році був змушений виїхати до Росії. Пізніше Шеремета позбавили білоруського громадянства.

З 1998 року журналіст будував професійну кар’єру в Росії, працював на провідних російських телеканалах як автор документальних фільмів та спецпроєктів. Але в кінці 2000-х він змушений був покинути Перший телеканал, бо не захотів миритися з цензурою і тиском.

З 2012 року Шеремет жив і працював у Києві: був автором і ведучим програми в форматі late-night-show “Проти ночі з Павлом Шереметом”, вів ранкове шоу на українському “Радіо Вести”, публікувався в “Українській правді”, а з 2014 став виконавчим директором видання. Займався розвитком школи журналістики при “Українській правді”.

Перейти до вмісту