Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цьогоріч на Полтавщині провели більше 300 заходів державного фінансового контролю

Цьогоріч на Полтавщині провели більше 300 заходів державного фінансового контролю

За 10 місяців цього року в області проведено 20 ревізій, 34 перевірки закупівель, 262 моніторингів закупівель. Загалом проконтрольовано та досліджено 9,4 млрд грн фінансових та матеріальних ресурсів регіону, із них державних – 3,3 млрд грн; комунальних – 6,1 млрд грн.

Про це повідомила 29 листопада на розширеному засіданні колегії у Полтавській ОДА начальник Управління Північно-східного офісу Державної аудиторської служби в Полтавській області Ірина Салогуб.

За її словами, набирає обертів контроль у сфері публічних закупівель.

“Так, проведено 262 моніторинги процедур публічних закупівель загальним обсягом 2,1 млрд грн бюджетних фінансових ресурсів. Нам вдалося попередити фінансових порушень на 35,7 млн грн”, – зазначила Ірина Салогуб.

За результатами проведених ревізій виявлено порушень фінансово-бюджетного законодавства, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 346,4 млн грн. Забезпечено усунення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 60,3 млн грн.

Читайте також: Полтавщина сьома серед областей за валовим регіональним продуктом

Матеріали 34 перевірок закупівель та ревізій передали до правоохоронних органів. Розпочато 8 досудових розслідувань. Вже вручено три повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.  Крім того, до кримінальних проваджень долучено матеріали 12 перевірок та ревізій.

“Найбільш розповсюдженими фінансовими порушеннями, наслідком яких стали втрати ресурсів, є: незаконні витрати внаслідок оплати завищеної вартості виконаних робіт та/або надання послуг; ненарахування й неперерахування надходжень до загального та спеціального фондів бюджету; проведення незаконних виплат із заробітної плати та сплата внесків до державних цільових фондів щодо незаконно виплаченої заробітної плати; безпідставне покриття витрат фізичних або юридичних осіб; недостачі матеріальних цінностей тощо”, – зазначила Ірина Салогуб.

Керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній наголосив, що за 10 місяців цього року у бюджетній сфері завершено 26 кримінальних проваджень.

“Майже всі злочини, які ми виявляємо у бюджетній сфері, скоюють працівники або очільники громад, або ж за їх участі. На сьогодні низка керівників громад вже отримали підозри. У кримінальних справах фігурує ще кілька голів ОТГ, яким найближчим часом вручать підозри. Їх діяльність пов’язана з розкраданням бюджетних коштів”, – додав Антон Столітній.

Перейти до вмісту