Ви тут:
Спорт Суспільство 

Три нічиї у трьох партіях: стартував матч за світову шахову корону

Три нічиї у трьох партіях: стартував матч за світову шахову корону

Маґнус Карлсен та Ян Непомнящий грають занадто обережно, хоча обидва мали шанси на успіх у стартових двох партіях.

У Дубаї проходить матч за титул чемпіона світу з шахів-2021 між чинним чемпіоном норвежцем Маґнусом Карлсеном, який учетверте захищає титул, та претендентом на шахову корону росіянином Яном Непомнящим.
В стартових трьох матчах були зафіксовані нічиї — 1,5:1,5.

За інформацією Ua-football, перша партія матчу за титул чемпіона світу з шахів завершилася внічию на 45-му ходу. Білими фігурами, згідно з жеребкуванням, грав Непомнящий. Норвежцю, що захищає титул чемпіона світу, Магнусу Карлсену, дісталися чорні фігури. Рахунок став 0,5:0,5.

Читайте також: В Опішному виготовили унікальні глиняні шахи

Наступного дня білими згідно черговості грав Карлсен. Російському претенденту довелось оборонятися чорними. У завершальній стадії поєдинку Карлсен трохи посмикав Непомнящого на ендшпілі після розміну ферзей та взяття пішака, але росіянин спокійно втримав рівність.

Нарешті, у третій партії гравці грали часом аж занадто обережно, тому шансів на успіх ніхто з шахістів так і не отримав — 1,5:1,5 за підсумками стартових днів.

Сьогодні у матчі день відпочинку.

За регламентом буде зіграно 14 партій із класичним контролем часу: 120 хвилин на 40 ходів, потім 60 хвилин на 20 ходів і 15 хвилин до кінця партії з додаванням 30 секунд на кожен хід, починаючи зі 61 ходу.

У разі нічийного результату матчу проводиться тай-брейк: 4 партії з контролем часу 25 хвилин + 10 секунд. Якщо рахунок залишається рівним, то грають 2 партії з контролем 5 хвилин + 3 секунди на хід і далі за необхідності ще 4 бліцматчі з 2 партій. Якщо 10 партій не виявлять переможця, то шахісти грають вирішальну партію, у якій білі (колір фігур визначає жеребкування) мають 5 хвилин, чорні – 4, із додаванням 2-х секунд після 61-го ходу. нічия на користь чорних.

Фото — FIDE та Chess.com.

Перейти до вмісту