Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Тренінги, медіакемпи та хакатони: молодь Полтавщини запрошують навчитися медіаграмотності

Тренінги, медіакемпи та хакатони: молодь Полтавщини запрошують навчитися медіаграмотності

Полтавська обласна молодіжна громадська організація “Твій Світ” запрошує бібліотеки і активну молодь Козельщинської громади до участі у проєкті “Маяки критичного мислення: підвищення рівня медіаграмотності серед молоді малих міст Полтавської і Київської областей”.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Центральної бібліотеки Козельщинської селищної ради.

Проєкт спрямований на підвищення рівня критичного мислення серед молодих людей шляхом навчання молодих активістів та працівників публічних і шкільних бібліотек інструментам медіаграмотності.

“Досвід показує, що молодь може бути вагомим ресурсом для зменшення ризиків та інформування населення у період нинішньої кризи, а публічні бібліотеки можуть виконувати роль осередків з викриття фейків, протистояння дезінформації, їх працівники –  стати фактчекерами, які будуть аналізувати, розбирати, спростовувати невірогідну та поширювати наукову інформацію серед молоді та інших верств населення”, – йдеться у повідомленні.

Навчання проходитиме у формі дводенних тренінгів. Участь у заходах безкоштовна.

Протягом листопада 2021 – вересня 2022 року тренери та експерти проєкту проведуть у громадах тренінги, медіакемпи, фасилітаційні сесії й хакатони, під час яких учасники отримають унікальні знання і навички з медіаграмотності, спільно спланують та реалізують локальні ініціативи у місцевих громадах.

По закінченню навчань учасники отримають сертифікати.

Презентація проєкту відбудеться 23 листопада о 10 годині в лекційній залі Smart Простору.

Перейти до вмісту