Ви тут:
Суспільство Україна 

Створювали фейкові інтернет-магазини: викрили подружжя яке привласнило 2 млн грн

Створювали фейкові інтернет-магазини: викрили подружжя яке привласнило 2 млн грн

Кіберполіція Запоріжжя викрила злочинну схему,яку організувала 20-річна жителька області спільно із 21-річним співмешканцем. Пара у соціальній мережі створювала фейкові Інтернет-магазини. Там вони розміщували оголошення про продаж одягу та взуття. На сторінках, де було майже 80 тисяч підписників, розміщували позитивні відгуки про свою роботу. Від покупців вимагали передплату, а після одержання грошей – зникали.

Таким чином зловмисники ошукали близько тисячі громадян. Сума збитків, завданих потерпілим, сягає понад 2 мільйони гривень.

Правоохоронці провели обшуки в автомобілі та за місцем мешкання фігурантів. За результатами вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти, банківські карти, «чорнові записи» та майже 2 мільйони гривень, походження яких співмешканці пояснити не змогли.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру. За скоєне правопорушникам загрожує до восьми років ув’язнення.

Перейти до вмісту