Ви тут:
Спорт Суспільство 

Скандал в українському хокеї: гравця “Сокола” звинуватили у підробці паспорта

Скандал в українському хокеї: гравця “Сокола” звинуватили у підробці паспорта

Хокеїст київського Сокола Віктор Андрущенко може мати підроблений український паспорт.

Як розповіли в УХЛ, на адресу Української хокейної ліги надійшов запит від ХК «Кременчук» щодо гравця київського «Сокола» Віктора Андрущенка.

У своєму запиті кременчуцький клуб зазначив, що згідно з наявною в інтернеті інформацією, вказаний хокеїст має паспорт громадянина Білорусі та виступав у місцевому чемпіонаті під білоруським прапором. Також «Кременчук» попросив перевірити наявність у гравця чинного паспорта громадянина України.
Виконавчою дирекцією Української хокейної ліги було піднято архів документів, наданих ХК «Сокіл» для заявки на сезон 2021/22.

“Перевірка номера паспорта громадянина України через сервіс Державної міграційної служби України, надана ХК “Сокіл” разом із заявкою Віктора Андрущенка, показала, що цей документ є недійсним.
У зв’язку з цим на адресу ХК «Сокіл» надіслано запит з вимогою надати пояснення щодо зазначеного факту. Також для прояснення ситуації офіційний запит надіслано на адресу Голови Державної міграційної служби України”, – йдеться у повідомленні.

Українською хокейною лігою розпочато розслідування за цим фактом. Нагадаємо, що відповідно до пункту 1 статті 54 Дисциплінарного кодексу Федерації хокею України за надання недостовірної інформації про гравців, включених до заявкового списку Клубу на гру, результати матчів за його участю анулюються, а Клубу зараховується технічна поразка.

Перейти до вмісту