Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ викрила підпільну зброярню, яку обладнали під вивіскою “ремонт побутової техніки”

СБУ викрила підпільну зброярню, яку обладнали під вивіскою “ремонт побутової техніки”

У Запорізькій області СБУ викрила злочинну групу, яка займалась нелегальним збутом зброї. До її складу входив колишній співробітник міліції.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

“Зловмисники приводили у бойовий стан застарілу вогнепальну зброю для продажу. Щоб замаскувати протиправну діяльність, підпільний цех облаштували під вивіскою «ремонт побутової техніки» у підвалі житлового будинку одного з міст регіону. Готову продукцію ділки пропонували на власному ютуб-каналі, де викладали відео з демонстрацією тактико-технічних характеристик відновленої зброї. Своїх клієнтів вони підшукували через спеціалізовані інтернет-платформи і поштою переправляли товар замовникам”, – йдеться у повідомленні.

Серед вилученого у зловмисників – відновлені зразки кулеметів, набої та артилерійський порох.

Правоохоронці встановили, що нелегальний бізнес організували декілька мешканців обласного центру, які володіли спеціальними знаннями з вогневої підготовки.

Під час обшуків за місцями їх проживання та у підпільній зброярні правоохоронці виявили:

– пістолет-кулемет системи Дегтярьова
– 10 гвинтівок Мосіна
– складові частини пістолетів ТТ, Вальтер, ЧЗ-А7
– набої різного калібру
– холодну зброю

За матеріалами СБУ одному з організаторів групи повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

“Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності”, – зазначили в СБУ.

Перейти до вмісту