Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ передала в Міноборони озброєння на 1 млрд грн 

СБУ передала в Міноборони озброєння на 1 млрд грн 

Служба безпеки України передала велику партію озброєння Міністерству оборони України, а саме арсенал загальною вартістю близько 1 млрд грн, який контррозвідка СБУ вилучила у ході спецоперацій.

Про це повідомили у СБУ.

“Вказане озброєння було визнано речовими доказами у провадженнях СБУ і перебувало під арештом. Зважаючи на обставини в державі, слідчі спецслужби підготували відповідне клопотання: Міністерство оборони погодилося прийняти це військове майно на баланс, а суд та уряд санкціонували передачу. Це перший подібний випадок в історії України”, – йдеться у повідомленні.

СБУ вилучила та передала Міністерству оборони України озброєння загальною вагою понад 500 тонн:

– зброю (гранатомети);
– боєприпаси (міни та постріли до гранатометів);
– вибухові речовини (тротил);
– 36 ракет 5В27Д (входять до складу ЗРК «Печора) та супутнє обладнання до них;
– складові до вогнепальної нарізної зброї;
– двигуни та комплектуючі до авіаційної техніки (вертольотів Мі-24, літаків типу “Су” та “МіГ”);
– комплектуючі до бронетанкової техніки (БМП, БРДМ, БТР, танків), зенітно-ракетних комплексів та систем залпового вогню;
– фосфорні та соляні кислоти.

За інформацією СБУ, російські державні компанії використовували територію України для транзиту товарів військового призначення і з невстановленою метою накопичували їх на території України, але не як військове майно, а як технічне майно загального вжитку. СБУ відкрила за цим фактом кримінальне провадження.

Також встановили, що документи про легальне ввезення та зберігання військової продукції не було.

“Використання вказаного військового майна значно посилить матеріально-технічне забезпечення та стан бойової готовності Збройних Сил України”, – зазначили в СБУ.

Перейти до вмісту