Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Річ у тім 2.0”: у Полтаві презентували виставку, присвячену проблемі домашнього насилля

“Річ у тім 2.0”: у Полтаві презентували виставку, присвячену проблемі домашнього насилля

У полтавському центрі Дія.Бізнес відкрили виставку, створену до Всесвітньої 16-денної акції протидії насильству. “Річ у тім 2.0” – це 16 предметів, які стали знаряддям морального, фізичного, психологічного насильства над дітьми та жінками.

“Річ у тім” є другою виставкою, присвяченою темі домашнього насилля. Минулого року виставка складалася лише з предметів, цьогоріч до її створення долучилися знамениті лідери думок та популярні зірки. Вони тримають у руках речі, що в реальному життя були пов’язані з домашнім насильством. 

На сайті “Річ у тім” можна переглянути відео, на яких знаменності розповідають історії насильства, які сталися з людьми.

Відкриття виставки відбулося спільно з ГУНП Полтавської області. До заходу долучилися також представники Полтавської ОДА, громадських організацій, обласного молодіжного центру та молодіжної ради.

“Виставка “Річ у тім” закликає звернути увагу на ті предмети, які в звичайному побуті не викликають якихось негативних емоцій. Річ у тім, що про насильство незручно говорити. Річ у тім, що навколо насилля стільки стереотипів. Цьогоріч 200 тисяч людей офіційно звернулися за допомогою і наважились говорити. Важливо усвідомити – насильство стосується кожного”, – розповіла депутатка Полтавської міської ради Катерина Бабіч.

“Кримінально-правова, цивільноправова оцінка насильства – це фактична шкода як фізична, так і моральна. Ми маємо попереджувати такі явища. Закликаю всіх долучитися до акції, щоб якомога більше людей дізналися, які є правові, психологічні та юридичні можливості захисту від насилля”, – зазначив перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко.

“Зовсім недавно ми не говорили на тему домашнього насилля. Вважалося, що про це можна говорити десь “за зачиненими дверима”. Усім здавалося, що насилля – особиста тема, тому краще не втручатися. Та насправді допомога дуже потрібна. Втручатися треба і потрібно мати внутрішню сміливість не здаватися нав’язливим, а допомагати тим, хто цього потребує. Маю надію, що такі заходи та акції сприятимуть вирішенню таких суспільно важливих проблем”, – прокоментувала заступниця голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

“Протидія домашньому насильству є пріоритетним напрямком роботи всіх підрозділів превенції Полтавської області. Коли ми працюємо з постраждалими та детальніше заглиблюємось в проблему насилля, то розуміємо, що проблема набагато масштабніша. Маю надію, що такі акції та залученість суспільства стануть надійною опорою для роботи поліції превенції”, – повідомив начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Полтавській області Роман Ніколаєнко.

30 листопада виставку “Річ у тім 2.0” покажуть біля ТД “ЦУМ”. Після цього її презентуватимуть в інших містах Полтавщини.

Нагадаємо, подібну виставку “Річ у тім” 26 листопада презентували у Києві.

 

Перейти до вмісту