Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рада Європи у партнерстві з Полтавською облрадою впроваджує навчальну програму для жінок та дівчат

Рада Європи у партнерстві з Полтавською облрадою впроваджує навчальну програму для жінок та дівчат

5 листопада Рада Європи у партнерстві з Полтавською обласною радою розпочала впровадження навчальної програми, розробленої на основі практичного посібника Ради Європи для органів місцевої влади та громадських організацій з метою залучення жінок та дівчат до процесів розробки та прийняття рішень на місцевому рівні.

Учасниць навчання привітали перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко та депутатка обласної ради Тетяна Юрченко, повідомили в обласні раді.

Пілотне впровадження цієї навчальної програми орієнтоване на жінок та дівчат віком від 18 до 25 років і має на меті поглибити знання про права людини, ґендерну рівність та систему органів місцевого самоврядування, а також розвинути навички необхідні для їх подальшої участі та активного залучення до суспільно-політичного життя громади. Учасниці навчання здобудуть навички ефективної комунікації, міжособистісного спілкування, командної роботи, лідерські якості, обізнаність щодо суспільно-політичних та виборчих процесів.

Програма також допоможе розвинути навички, необхідні для розробки та реалізації учасницями власних проєктів на місцевому рівні у співпраці та за підтримки органів місцевого самоврядування й місцевих громадських організацій.

Навчання проходить в онлайн-форматі і стосується наступних тем:

  • права людини та ґендерна рівність;
  • участь жінок у суспільно-політичному житті на місцевому/регіональному рівні;
  • політична та громадська участь: точки дотику та можливості;
  • лідерство та досягнення успіху;
  • основи адвокації;
  • основи  управління проектами;
  • розробка та презентація проєкту для розвитку місцевої громади/регіону.

Практичне застосування Посібника здійснюється у співпраці та за підтримки проєктів Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні» і «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Захід впроваджується в межах Плану дій Ради Європи для України на 2018 – 2022 роки, триватиме до кінця листопада.

Перейти до вмісту