Ви тут:
Суспільство Україна 

Половина українців мають нижчий за середній рівень медіаграмотності: в Україні презентували аналітичний документ

Половина українців мають нижчий за середній рівень медіаграмотності: в Україні презентували аналітичний документ

Міністерство культури та інформаційної політики у межах Національного проєкту “Фільтр” презентувало аналітичний документ щодо медіаграмотності в Україні.

Міністр культури Олександр Ткаченко у своєму телеграм-каналі повідомив, що згідно з комплексним дослідженням “Індекс медіаграмотності Українців”, що провела агенція “Info Sapiens” у березні цього року, близько половини українців мають нижчий за середній рівень медіаграмотності.

“Його результати вражають. Медіаграмотність 15% українців є низькою, у третини (33%) – нижчою за середню, 44% – вищий за середній, а 8% – високий. Тобто близько половини українців мають нижчий за середній рівень медіаграмотності”, – написав Олександр Ткаченко.

Завдяки медіаграмотності люди здатні критично мислити, аналізувати інформацію, захищатися від маніпуляцій, що можуть надходити з медійно-інформаційного простору. А у нинішні часи гібридних та інформаційних воєн здатність громадян критично мислити й захищатися від маніпуляцій є також і питанням національної безпеки. 

Ознайомитись з аналітичним документом щодо медіаграмотності в Україні можна за посиланням.

 

 

Перейти до вмісту