Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

Поки що чекаємо роз’яснення, як люди зможуть отримати тисячу за вакцинацію в “Дії”, – Мстислав Банік

Поки що чекаємо роз’яснення, як люди зможуть отримати тисячу за вакцинацію в “Дії”, – Мстислав Банік

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський анонсував, що всі українці, які мають повний курс щеплення проти COVID-19, отримають через додаток “Дія” тисячу гривень.

Її можна буде витратити на придбання абонементів у спортзал, відвідання кінотеатрів, театрів тощо або купити квитки для мандрівок всередині країни.

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік, перебуваючи з візитом у Полтаві, розповів, що наразі немає нормативних актів, де пояснювалося б, як працюватиме ця ініціатива. Поки що чекають роз’яснень.

Зараз поки ще міжвідомча група пропрацьовує це питання. Мінцифра в цьому випадку є лише технічним реалізатором і буде впроваджувати цю послугу. Поки що немає відповідних нормативних актів, які б регулювали та визначали порядок призначення і отримання тисячі гривень. Є інформація, що на неї претендуватимуть люди, які мають два щеплення. Витратити тисячу гривень можна буде саме на ті сфери бізнесу, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Маємо запуститись в грудні, найближчим часом чекаємо підзаконні акти”, – пояснив Мстислав Банік.

Отримати тисячу гривень за вакцинацію можна буде упродовж року.

За словами Мстислава Баніка, подібну ініціативу вже реалізовували минулого року, коли ФОПи і наймані працівники могли через “Дію” могли отримати допомогу у 8 тисяч гривень.

Нагадаємо, прессекретар Глави держави Сергій Никифоров раніше пояснював, що тисяча гривень буде не у вигляді готівки, а як ваучер, сертифікат або депозит.

Також представник Мінцифри у Полтаві розповів, що зараз працівники Дії зіштовхуються з двома проблемами — рівнем цифрових навичок населення та виправленням медичних даних для генерації COVID-сертифікатів. За такою допомогою люди можуть звернутись до пунктів Команди підтримки Дії або до Дія.Бізнес.

Читайте також: Українці можуть користуватись закордонним COVID-сертифікатом, – Мстислав Банік у Полтаві

“За три тижні роботи до офлайн-пунктів підтримки Дії, яких на Полтавщині налічується дев’ять, звернулись більше півтори тисячі людей за допомогою отримання COVID-сертифікату. Найбільше звертаються люди саме з Полтави. Також в обласному центрі працює Дія.Бізнес, а в області — 41 ЦНАП”, – розповів заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрової трансформації Ігор Панченко.

Довідково. Пункти команди підтримки “Дії” працюють за адресами:

м.Полтава, ТРЦ “Київ”, вул. Зіньківська 6а (з 10:00 до 16:00);

м.Полтава, ТЦ “Епіцентр”, вул. Київське шосе 41 (з 10:00 до 16:00);

м.Полтава, ТРЦ “Екватор”, вул. Ковпака 26 (з 10:00 до 16:00);

м.Полтава, КП “Полтавський обласний клінічний медичний кардіоваскулярний центр Полтавської обласної ради”, вул. Мазепи, 21 (з 10:00 до 16:00);

м. Кременчук, консультативно-діагностичний центр комунального некомерцiйного медичного пiдприємства “Лікарня інтенсивного лікування “Кременчуцька”, просп. Лесі Українки, 80 (з 10:00 до 16:00);

м.Кременчук, Міський палац культури, бул. Пушкіна, 2 (з 10:00 до 16:00);

м.Лубни, кінотеатр “Київська Русь”, просп. Володимирський, 16 (з 10:00 до 16:00);

м.Миргород, будинок культури, вул. Гоголя, 141/1 (з 10:00 до 16:00);

м. Горішні Плавні, ПрАТ “Гірничо-збагачувальний комбінат”, вул. Будівельників, 16. (з 10:00 до 12:00).

Перейти до вмісту