Ви тут:
Суспільство Україна 

“Північний потік-2”, ситуація на кордоні з Білоруссю: Зеленський провів телефонну розмову з Дудою

“Північний потік-2”, ситуація на кордоні з Білоруссю: Зеленський провів телефонну розмову з Дудою

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Відбувся обмін оцінками ситуації на європейсько-білоруському кордоні. Глави держав констатвали, що відбувається гібридна атака, належне реагування на яку потребує спільних зусиль і взаємодії.

Про це повідомили в Офісі Президента.

Володимир Зеленський поінформував Анджея Дуду про розвиток безпекової ситуації на сході нашої держави та про кроки української сторони, що здійснюються для активізації роботи всіх переговорних форматів заради досягнення миру. Президент України наголосив на необхідності збереження санкційного тиску на Російську Федерацію з боку міжнародної спільноти до повного відновлення суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

“Особлива увага була приділена координації позицій сторін з протидії проекту “Північний потік – 22. Глави Української та Польської держав були одностайні в оцінках “Північного потоку – 2″ як насамперед безпекової загрози для всієї Європи”, – йдеться у повідомленні.

Президент України окремо порушив питання щодо врегулювання надання дозволів для українських автомобільних вантажних перевізників.

Лідери також обговорили графік найближчих заходів на найвищому рівні.

Перейти до вмісту