Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Новий дизель-потяг Крюківського вагонобудівного заводу запустять на маршрут Ізмаїл — Одеса

Новий дизель-потяг Крюківського вагонобудівного заводу запустять на маршрут Ізмаїл — Одеса

Запуск поїзда обіцяють уже цього тижня.

Як повідомляє ЦТС, один із дизель-поїздів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, які у жовтні були передані “Укрзалізниці”, вже найближчими днями почне курсувати на Одещині.

Про це під час форуму інфраструктури та транспорту Mintrans повідомив голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишин.

Говорячи про два отримані ДПКр-3, Камишин заявив, що один із них почне працювати на Одещині вже цього тижня.

“Ми запустимо наприкінці цього тижня на маршруті Ізмаїл-Одеса”, – зокрема повідомив він.

Раніше в Одеській ОДА заявляли, що з УЗ було досягнуто домовленості про запуск поїзда Одеса-Ізмаїл, який також називають “Бесарабський експрес”.

Читайте також: Укрзалізниця визначила маршрути потягів, у складі яких курсуватимуть 10 купейних вагонів виробництва Крюківського заводу

ДПКр-3 (Дизель-Поїзд Крюківский, 3-й тип) — регіональний дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. Перший поїзд був побудований у 2019 році і до вересня 2020 року сполучав залізничний вокзал Києва з аеропортом «Бориспіль» за маршрутом Kyiv Boryspil Express, пізніше став експлуатуватися на маршруті Імені Тараса Шевченка (Сміла) — Черкаси в якості експреса. У 2021 році був побудований другий і третій екземпляри, вони проходять обкатку на Південній залізниці.

Перейти до вмісту