Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Національну спілку художників України поповнила ціла плеяда полтавців

Національну спілку художників України поповнила ціла плеяда полтавців

До когорти Національної спілки художників України приєдналися Віктор Бабенко, Олена Зозуля, Тетяна Завгородня, Оксана Бойко, Ярослав  Терновський, Світлана Олійник, Андрій Науменко, Олена Шилімовець.

“Для мене особисто вступ до Спілки художників – це знакова мить, також звичайно це спілкування з колегами, та творчий розвиток. Приємно, що НСХУ відкрита для молоді. Це важливо, щоб декілька поколінь працювали поряд, надихалися й надихали. Напевно один з основних моментів саме для мене – це відзначення талановитими та визнаними майстрами мене, як митця, адже це досить складний крок для кожного з художників”, – прокоментував подію Андрій Науменко.

Довідково: На сьогодні Полтавська обласна організація Національної спілки художників України налічує понад 100 членів, які представляють три покоління митців – живописців, графіків, скульпторів, художників і майстрів декоративного мистецтва, мистецтвознавців. У складі Спілки є митці, які мають звання «Народний художник України», «Заслужений художник України», «Заслужений діяч мистецтв України», «Заслужений працівник культури», «Заслужений майстер народної творчості», удостоєні Шевченківської та інших премій. Члени ПОО НСХУ проживають у Миргороді, Опішні, Пирятині, Полтаві, Решетилівці, Ромодані, Лубнах. При Спілці діє молодіжне об’єднання «Друга неділя жовтня», яке налічує близько 40 митців.

Мета діяльності ПОО НСХУ – активне сприяння розвитку та підтримка якнайширшого кола українського образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтв як невід’ємної частини національної та світової культури, а також захист професійних і соціальних інтересів членів Спілки.

Марія Бойко

Фото ПОО НСХУ

Перейти до вмісту