Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Наразі вже теплоносій подано до мереж 109-го мікрорайону, – “Полтаватеплоенерго”

Наразі вже теплоносій подано до мереж 109-го мікрорайону, – “Полтаватеплоенерго”

На ранок 2 листопада ПОКВПГТ “Полтаватеплоенерго” вже подало теплоносій до мереж 109-го мікрорайону.

Учора, 1 листопада, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький повідомив, що обласне підприємство 2 листопада розпочинає роботи для подачі теплової енергії.

“Завтра “Полтаватеплоенерго” розпочинає роботи для подачі теплової енергії мешканцям 109-го мікрорайону Полтави”, – написав Олександр Біленький у фейсбуці.

За словами речника ПОКВПГТ “Полтаватеплоенерго” Олександра Циганка, 1 листопада був підписаний Меморандум між Полтавською обласною радою, облдержадміністрацією та Полтавською міською радою щодо розв’язання питання опалення будинків мешканців 109-го мікрорайону Полтави.

“Зранку розпочали роботи для подачі теплової енергії. Наразі вже теплоносій подано до мереж 109-го мікрорайону. Сподіваємося, що їх стан мереж такий, що тепло невдовзі надійде до осель мешканців 109-мікрорайону”, – зазначив Олександр Циганок.

Крім того, він додав, що “Полтаватеплоенерго” закуповуватиме природний газ у “Нафтогазу” за комерційною ціною, тобто по 36,4 грн за куб. м.

“Уже найближчим часом “Полтаватеплоенерго” закуповуватиме природний газ за комерційною ціною – 36,4 грн за куб. м., а не за ціною, яка була встановлена для населення, – 7,42 грн за куб.м. Відповідно договору, що був укладений між “Полтаватеплоенерго” та “Полтаватепло”, передбачена 100% передплата, щоб “Полтаватеплоенерго” мали можливість подавати теплоенергію”, – зазначив Олександр Циганок.

Натомість, ПОКВПГТ “Полтаватеплоенерго” через відсутність передоплати закуповуватиме природний газ, залучивши кредитні кошти.

“Відповідно підписаного Меморандуму, кошти за природний газ пізніше підприємству мають бути відшкодовані з міського бюджету”, – додав Олександр Циганок.

Додамо, що відповідно підписаного договору “Полтаватеплоенерго” має забезпечувати теплом мешканців 109-го мікрорайону до 1 грудня 2021 року.

Як писали раніше “Новини Полтавщини”, наприкінці вересня на позачерговій сесії Полтавської міської ради депутати виділили “Полтаватепло” 16 млн грн на відновлення роботи котельні для теплопостачання будинків мешканців 109-го мікрорайону.

Нагадаємо, 1 листопада мешканці 109-го мікрорайону Полтави вийшли на акцію протесту з вимогою увімкнути опалення їх квартир.

Перейти до вмісту