Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині оголосили додатковий набір проєктів ДФРР на 2022 рік

На Полтавщині оголосили додатковий набір проєктів ДФРР на 2022 рік

Оголосили додатковий набір проєктів ДФРР на 2022 рік за завданням “Розбудова мережі індустріальних парків та інших просторових форм організації бізнесу”.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

23 листопада відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм (проєктів), що можуть реалізуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку.  На засіданні оголосили додатковий конкурсний відбір інвестиційних програм ДФРР у 2022 році за технічним завданням “Розбудова мережі індустріальних парків та інших просторових форм організації бізнесу”.

“Мінрегіон доручив усім адміністраціям оголосити додаткові конкурси для того, щоб території були більш економічно привабливими, для залучення бізнесу й надходження податків до громад. Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА має активно попрацювати з громадами, довести важливість появи індустріальних парків, адже це і доходи, привабливість території, залучення інвестицій, перспектива розвитку”, – зазначив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Це можуть бути проєкти, спрямовані на розбудову інфраструктури індустріальних парків на території регіону; створення центрів підтримки бізнесу; розбудову мережі технопарків; створення центрів креативної економіки, центрів безпеки та центрів надання адміністративних послуг, розвиток туристичної галузі.

Під час основного конкурсного відбору на це ТЗ проєктів із Полтавської області не було подано. Додатковий набір триватиме до 26 листопада 2021 року.

Читайте також: На Полтавщині визначили переможців обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад

Крім того, Дмитро Лунін запропонував комісії розглянути проєкти, які брали участь у конкурсному відборі на фінансування з ДФРР у 2022 році й набрали однакову кількість балів за результатами оцінювання. 

За технічним завданням “Розбудова мережі закладів освіти та створення якісного освітнього простору, в тому числі інклюзивного” було два проєкти, які набрали 47 балів: “Реконструкція навчально-лабораторного корпусу ДНЗ “Гадяцьке вище професійно-аграрне училище” та “Будівництво Лубенського дошкільного навчального закладу комбінованого типу для дітей з проблемами опорно-рухового апарату та вадами мовлення на 12 груп”.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ПОДА Олена Онупко надала коротку характеристику проєктів. Члени комісії визначили черговість їхнього фінансування і проголосували за спрямування коштів ДФРР, в першу чергу, на проєкт реконструкції лабораторного корпусу Гадяцького вищого професійно-аграрного училища. Реалізація цього проєкту вже розпочата, тож є всі передумови для його завершення в наступному році.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту