Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

На Донбасі противник чотири рази порушив режим припинення вогню, поранений український військовий

На Донбасі противник чотири рази порушив режим припинення вогню, поранений український військовий

Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті у рамках Тристоронньої контактної групи. Упродовж минулої доби, 23 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

“В напрямку Зайцевого окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Біля Верхньоторецького російські найманці здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. У бік Шумів ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Широкиного противник застосовував міномети калібру 120 мм”, – повідомили у пресцентрі штабу ООС.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

На ранок 24 листопада порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Перейти до вмісту