Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

На День письменника до полтавської бібліотеки завітала лауреатка “Коронації слова”

На День письменника до полтавської бібліотеки завітала лауреатка “Коронації слова”

У бібліотеці-філіалі №4 Полтави героєм дня була полтавка Олена Колінько – лауреатка міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова” у номінації “Прозові твори для дітей” (за рукопис “Вітри великого лугу”) та “Корній-Чуковської премії” у номінації “Проза для середнього та старшого віку” за підліткову еко-повість.

Юним читачам бібліотеки гостя добре відома за чудовою пригодницькою повістю-казкою “Шпалереон”.

Упродовж дня читачі книгозбірні мали змогу спілкуватися з відомою дитячою письменницею та дізнатися, як вона йшла до своєї літературної мрії, повідомили в Управлінні культури Департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради.

Та найбільше розмов було про нову книгу, яка незабаром вийде у видавництві “Наш формат”. Олена Колінько не тільки поділилася думками про новий еко-твір, але й розповіла як готувалася до написання твору. Чим, повірте, здивувала та спонукала до роздумів не тільки підлітків, а й дорослих.

Звичайно ж, нова книга – це реальні підліткові історії: дружба, взаєморозуміння, перше кохання, відповідальність, дівчачі й хлопчачі проблеми.

Щира та відверта Олена Колінько з радістю ділилася літературними таємницями з учнівською молоддю. Справжнім відкриттям дня стала поезія «коронованої» полтавки! “Як? Ви ще й поезії пишете?”. “Я не вважаю себе поеткою”, – ділилася гостя бібліотеки власними думками.

 

Перейти до вмісту