Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Можливий расизм: вболівальники Києва та футболіст «Динамо» ображали гравця «Ворскли», – ЗМІ

Можливий расизм: вболівальники Києва та футболіст «Динамо» ображали гравця «Ворскли», – ЗМІ

Рангел став одним з кращих гравців у матчі «Динамо» – «Ворскла».

Як ми вже раніше повідомляли, київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» сенсаційно програло полтавській «Ворсклі» 1:2.

За інформацією бразильського видання Lance, протягом матчу вболівальники киян ображали бразильського легіонера полтавців Рангела.

Більше про це сам гравець розповів пізніше на своїй сторінці у соцмережі instagram.

«У матчі проти «Динамо» я постраждав від расизму, образ з трибун і від одного з футболістів. Думаю, це вже надто. Всі ми люди, ми їмо, у нас є почуття, емоції, ми стікаємо кров’ю, ми щасливі, сумні і, коли ми помремо, станемо одним і тим самим.
Давайте перестанемо ставитися до людей як до сміття через колір шкіри. Я чорний і пишаюся цим. Я завжди любитиму свій колір шкіри», – йдеться у повідомленні.

У січні 2021 року Рангел перейшов у клуб турецького другого дивізіону «Адана Демірспор», але вже у квітні повернувся в «КуПС», якому того ж року допоміг виграти національний кубок. Всього відіграв за команду з Куопіо 12 матчів у національному чемпіонаті і забив 2 голи.

Також зіграв 8 ігор і забив 5 голів у Лізі конференцій, в тому числі Лукас забив вирішальний м’яч у ворота «Ворскли» (2:2, 2:3 д.ч.) у кваліфікації турніру, чим зацікавив представників полтавського клубу. Після того, як фінська команда в подальших раундах кваліфікації поступилася німецькому «Уніон Берліну» й не змогла пробитися до групового раунду Ліги конференцій, Лукас припинив свої трудові відносини з КуПСом і уклав до червня 2023 року контракт з «Ворсклою», у якій став виступати під незвичним 73 номером.

Перейти до вмісту