Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Мій бізнес”: на Полтавщині учасники АТО/ООС можуть отримати кошти на відкриття власної справи

“Мій бізнес”: на Полтавщині учасники АТО/ООС можуть отримати кошти на відкриття власної справи

23 листопада на Полтавщині відбувся черговий етап конкурсу ділової активності “Мій бізнес”. Започаткований він заради сприяння активній зайнятості учасників АТО/ООС та членів їх сімей.

Конкурсанти мали змогу представити на розгляд членів журі свої бізнес-проєкти та отримати фінансову допомогу для їх реалізації, повідомили у Полтавській ОДА.

“В області проводиться цілеспрямована робота у напрямку підтримки зайнятості колишніх військовослужбовців та членів їхніх сімей. Відповідно до обласної Комплексної програми розвитку малого та середнього бізнесу триває конкурс Мій бізнес”. Розробити бізнес-проєкт можна за визначеними напрямками, серед яких – агропромисловий розвиток, промислове виробництво, сфера послуг, зелена енергетика, екологія”, – розповів заступник голови Полтавської ОДА, голова конкурсного комітету Максим Калінін.

Цього року на конкурс подали 23 заявки. Це – створення екосадового парку “Полуниця”, відкриття цеху з виготовлення паливних гранул (пілет), надання послуг з шиномонтажу та ремонту автомобілів, виконання електромонтажних робіт, зокрема встановлення системи Smart Home, яка вже має в Полтаві практичне застосування, виготовлення виробів зі шкіри та дерева, облаштування приміщень архітектурним декором.

Переможцям конкурсу бізнес-проєктів на відкриття власної справи з обласного бюджету виділять 276 тис. грн.

Читайте також: Найкращий проєкт-менеджер: на Полтавщині анонсували новий обласний конкурс

У Полтавській ОДА додали, що учасники АТО/ООС та члени їх сімей, які мають бажання, але не встигли в цьогоріч взяти участь у конкурсі можуть долучитися до активності у наступному, адже “Мій бізнес” проводитимуть включно до 2023 року.

Фото: Полтавська ОДА, shutterstock

Перейти до вмісту