Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Куди звертатися у разі ускладнень на місцевих дорогах Полтавщини: діє цілодобова гаряча лінія

Куди звертатися у разі ускладнень на місцевих дорогах Полтавщини: діє цілодобова гаряча лінія

26 тисяч тонн протиожеледних матеріалів придбали для експлуатаційного утримання місцевих доріг на території Полтавської області в осінньо-зимовий період.

Про це повідомив 29 листопада на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації директор Агентства місцевих доріг Полтавської області Олексій Басан.

“У межах підготовки до осінньо-зимового періоду та забезпечення посипки доріг протиожеледним матеріалом закуплено майже 5 тисяч тонн солі та понад 20 тисяч тонн піску, ще маємо тисячу тонн залишку минулого періоду. Заготовлено більше 26 тисяч тонн протиожеледних матеріалів. Цього об’єктивно достатньо”, – розповів Олексій Басан.

За словами директора Агентства, цієї зими на місцевих дорогах працюватиме 73 піскорозкидачі, 105 одиниць техніки й механізмів із відвалами, зокрема 22 автогрейдери, 6 бульдозерів, 22 трактори МТЗ, а також 45 фронтальних навантажувачів (екскаваторів) та 2 роторні механізми.

“На ділянках доріг, де найбільша ймовірність утворення слизькості, льодового покриву та снігових наметів, встановлено комплекти зимових знаків, на спусках, підйомах і небезпечних ділянках доріг сформовано конуси з протиожеледними матеріалами”, – зазначив Олексій Басан.

Крім того, на офіційному сайті ДП “Агентство місцевих доріг Полтавської області” працює інтерактивна мапа з рухом снігоприбиральної техніки під час очистки й посипки автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Також цілодобово працює телефон гарячої лінії 050 01 50 233.

“У разі ускладнення руху у зв’язку з погіршенням погодних умов цілодобово працюватиме гаряча лінія. Ми співпрацюємо з надзвичайниками та правоохоронцями”, – додав Олексій Басан.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов наголосив, що у зв’язку з погіршенням погодних умов усі служби мають працювати ефективно й оперативно.

“Активно моніторте ситуацію, щоб забезпечити безпеку на дорогах як місцевого, так і національного значення, щоб уникнути утворення заторів”, – наголосив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

В Укравтодорі вже підготували перелік номерів телефонів, за якими водії можуть взимку звертатись за допомогою, якщо на дорозі потрапили у складну ситуацію – замети, заноси тощо. У Полтавській області – +380504098001.

Перейти до вмісту