Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Коли проводять повірку лічильників: роз’яснення “Полтавагаз”

Коли проводять повірку лічильників: роз’яснення “Полтавагаз”

Фахівці АТ “Полтавагаз” можуть зняти Ваш лічильник на планову або позачергову повірку.

Про це повідомили у “Полтавагаз”.

Планова (періодична) повірка проводиться один раз у 5 або 8 років, залежно від типу лічильника та виробника (ці дані зазначені в паспорті облікового приладу).

Позачергова повірка здійснюється у міжповірочний період за заявою споживача (коли є сумніви в коректності роботи приладу).

На період зняття лічильника газу газорозподільне товариство встановлює газовий лічильник з обмінного фонду. При цьому фахівець АТ “Полтавагаз” обов’язково фіксує показник лічильника на момент його зняття та показник щойно встановленого лічильника.

“Якщо у період передачі показників (протягом перших п’яти днів місяця) у споживача встановлений тимчасовий лічильник, потрібно передавати в АТ “Полтавагаз” показник цього лічильника, зафіксований станом на 1 число місяця”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У “Полтавагаззбут” оприлюднили ціну на газ для населення у грудні

Також у “Полтавагаз” зазначили, що якщо замість тимчасово вилученого лічильника встановити інший неможливо, розрахунки із споживачем проводяться залежно від середньомісячного обсягу споживання природного газу за аналогічний період (опалювальний або міжопалювальний) попереднього року або фактичний період споживання (опалювальний або міжопалювальний), якщо він становить менше 6 місяців.

Перейти до вмісту