Ви тут:
Спорт Суспільство 

Фотографія з українською спортсменкою перемогла у престижному фотоконкурсі

Фотографія з українською спортсменкою перемогла у престижному фотоконкурсі

Вікторії Ткачук не надто вдало виступила на Літніх олімпійських іграх у Токіо, але світлину зі стартом українки стало одним з кращим у 2021 році.

Як розповіли у Федерації легкої атлетики України, Веґард Ґротт зі світлиною для Bildbyran, на якій знято момент старту українки Вікторії Ткачук у півфіналі з бігу на 400 метрів з бар’єрами на Олімпійських іграх у Токіо, ввійшов до числа фіналістів на нагороду Всесвітньої легкої атлетики “Найкращий фотограф року”. Ім’я переможця буде оголошене під час урочистої церемонії 1 грудня.

“Цьогорічна нагорода буде присвячена пам’яті Жана-П’єрра Дюрана, одного з найвідоміших фотографів світу й шефа фотографів на багатьох подіях Всесвітньої легкої атлетики, який помер у жовтні”, – йдеться у повідомленні.

Для участі в конкурсі надійшло 112 світлин від фотографів з 38 країн світу. З них судді обрали 25 найкращих на їхню думку, після чого цей список був звужений до числа трьох фіналістів.Усі 25 знімків будуть представлені на виставці, яка 22 листопада стартує в режимі онлайн на сайті Всесвітньої легкої атлетики.

Читайте також: Cвітова легка атлетика назвала найкращих спортсменів 2020 року

Цікаво, що Ткачук 4 серпня цього року на Олімпіаді-2020 фінішувала шостою в забігу на 400 м з бар’єрами з результатом 53:79, показавши найкращий на той момент результат у своїй кар’єрі.

Перейти до вмісту