Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Досвід полтавських викладачів музики онлайн переймали колеги з усієї України

Досвід полтавських викладачів музики онлайн переймали колеги з усієї України

29 листопада 2021 року відбулось онлайн-засідання методичного об’єднання викладачів музично-теоретичних дисциплін за участю 187 педагогічних працівників мистецьких навчальних закладів Києва, Харкова, Хмельницької, Сумської, Запорізької, Львівської, Кіровоградської, Івано-Франківської, Чернівецької, Черкаської, Херсонської, Дніпропетровської, Луганської, Донецької, Рівненської та Харківської областей.

Захід розпочався доповіддю викладача-методиста, завідуючої відділом теорії музики та основ гармонії Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко Олени Бідної, яка презентувала збірки інтонаційних вправ для 1-4 класів мистецьких шкіл на матеріалі українських народних пісень, мелодій інших народів та відомих композиторів, а також авторських прикладів та додаток до них з авторським матеріалом «Пісеньки про інтервали». Слухачі мали можливість ознайомитись з вправами у власному виконанні та учнів її класу.

Продовжила вебінар Юлія Ткаленко – викладач Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко познайомила слухачів із власним навчальним посібником «Теоретична та практична підготовка до іспиту з предмету «Сольфеджіо» 4 клас». Її виступ був проілюстрований фрагментами занять, де учні її класу виконували ритмічні вправи під акомпанемент творів відомих композиторів, використовуючи шумові інструменти.

Професійною, сповненою ґрунтовною, корисною інформацією була презентація власного досвіду роботи та методики викладання під час карантину Ольги Карєлкіної – викладача-методиста Куп’янської музичної школи №1 (Харківська обл.). Спікер у презентації розповіла про використання інтернет-ресурсів під час своїх онлайн-занять, а також для створення завдань для самостійного опрацювання учнів під час дистанційного навчання. Слухачі мали можливість познайомитися з відео-вправами

Цікаві факти стосовно музичної містифікації Михайла Гольдштейна висвітлила старший викладач Полтавської дитячої музичної школи №2 імені В. П. Шаповаленка Тамара Кавурко.

З доповіддю на тему: «Використання музичної казкотерапії, деяких ігрових форм роботи та елементів дитячого фольклору у вихованні гармонійної особистості на початковому етапі навчання» виступила Тетяна Коцопей – викладач Решетилівської дитячої школи мистецтв. Спікер зробила акцент на необхідності використання музики українських композиторів у вихованні юних музикантів.

Виступи спікерів отримали високу оцінку колег з різних куточків України та багато схвальних відгуків, теплих і щирих побажань. Подібні заходи сприяють обміну досвідом та яскравих позитивних емоцій, надихають на подальші творчі досягнення.

 

Марія Бойко

Фото – Обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва та культури

Перейти до вмісту