Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Будинок дворянського зібрання у Полтаві планують відновлювати за програмою “Велика реставрація”

Будинок дворянського зібрання у Полтаві планують відновлювати за програмою “Велика реставрація”

Будівля досі не передана на баланс області.

Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов під час зустрічі з редакторами регіональних ЗМІ.

“Ми хотіли якнайшвидше відновити Будинок дворянського зібрання і розраховували, що на цей час уже буде готовий проєкт реконструкції, щоб включити його в програму “Велика реконструкція” на 2022 рік і закласти кошти в держбюджеті. Уже відбулися сесії Полтавської міської та обласної рад, але приміщення досі не передане на баланс області. Затримка виникла через заборону на виконання робіт у зв’язку з проведенням експертиз у межах кримінального провадження. Тепер там відбуваються роботи з консервації”, – розповів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Голова Полтавської облдержадміністрації припустив, що якщо до кінця 2021 року постраждале від пожежі приміщення передадуть на баланс області, роботи в ньому розпочнуть не раніше березня-червня 2022 року. Адже до цього треба з обласного бюджету виділити гроші на проєктно-кошторисну документацію, виготовити сам проєкт, провести торги.

Нагадаємо, будівлю Дворянського зібрання (кінотеатр імені Котляревського), що по вул. Соборності, 31 у Полтаві, прийняли на баланс області. Відповідний проєкт рішення підтримали депутати Полтавської облради на засіданні п’ятої сесії обласної ради 6 липня.

Перейти до вмісту