Ви тут:
Суспільство Україна 

Зеленський повідомив, що Саакашвілі повернуть в Україну

Зеленський повідомив, що Саакашвілі повернуть в Україну

Президент Володимир Зеленський наголосив, що використовує всі свої можливості задля звільнення українських громадян і повернення їх в Україну, зокрема й українського громадянина Міхеіла Саакашвілі.

Про це зазначив Глава держави на прес-конференції у Трускавці, повідомляють в Офісі Президента.

“Як Президент України постійно займаюся тим, що повертаю громадян України. Використовуючи різні можливості, які в мене є, які мені надала влада. Пан Саакашвілі є громадянином України, тому його це також стосується”, – повідомив Володимир Зеленський. 

За його словами, до цієї роботи залучені всі інституції, включно з Міністерством закордонних справ і дипломатичними представництвами, які працюють у Грузії, Послом Грузії в Україні, а також прем’єр-міністрами двох країн.

Президент додав, що не знав про поїздку Міхеіла Саакашвілі до Грузії.

“Був дуже здивований і побачив це в пресі. Його всі шукали. Потім з’явилося повідомлення, що він уже в Грузії – від нього перший сигнал про Батумі, а потім вже його заарештували. Заздалегідь я про це не знав – про його рішення. Вважаю, що це все ж таки неправильно, бо він перебуває у державній владі. Але треба зрозуміти всі деталі та ризики”, – додав Володимир Зеленський.

Як повідомляє BBC News Україна, 1 жовтня Міхеіл Саакашвілі повернувся до Грузії напередодні муніципальних виборів. Грузинські правоохоронці затримали експрезидента. Міхеіл Саакашвілі – громадянин України. В українському МЗС вже заявили, що вимагатимуть пояснень щодо причин його затримання від Грузії.

Перейти до вмісту