Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

“Зелена країна”: цієї осені на Полтавщині планують посадити понад 600 тисяч дерев

“Зелена країна”: цієї осені на Полтавщині планують посадити понад 600 тисяч дерев

На території Чалівського лісництва ДП “Полтавське лісове господарство” у межах акції “Створюємо ліси разом” лісівники та школярі висадили майже 5,5 тисяч саджанців сосни звичайної.

Про це повідомили у Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

У залісненні території взяли участь начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Полтавської обласної ради Іван Гришко, колектив Полтавського облуправління лісового та мисливського господарства та ДП “Полтавський лісгосп”, вихованці учнівського лісництва Полтавського обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів імені А.С. Макаренка.

“Сьогодні всі ми разом робимо важливий внесок у збільшення лісистості нашої області та всієї України. Ми висаджуємо новий ліс і робимо нашу країну зеленішою та чистішою. У рамках акції “Створюємо ліси разом”, яка реалізується у межах програми Президента “Зелена країна”, цієї осені на Полтавщині висадимо понад 600 тисяч дерев. Дуже приємно бачити, що до заходів із висаджування дерев приєднуються школярі, які ще з дитинства знатимуть цінність кожного дерева, і в них точно не підніметься рука зламати його чи якось пошкодити”, – зазначив Іван Гришко.

Інструктаж із правил техніки безпеки та майстер-клас із садіння лісу під меч Колесова провів присутнім директор ДП “Полтавський лісгосп” Олександр Холодний. Садіння нового лісу відбулося на галявині площею 0,9 га, де учасники акції висадили майже 5,5 тисяч саджанців сосни звичайної.

За сприятливих погодних умов саджанці дерев планують висаджувати до 30 листопада. 

Фото: Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства

Перейти до вмісту